Jasper Bons kampioen

Het schaakseizoen bij Schaakvereniging PION Groesbeek is ten einde. Voor de laatste ronde van het tweede schaakgedeelte stond Jasper Bons 2 punten voor op Wim Molenkamp. De laatste ronde moest Jasper tegen Sjaak Thijssen en Wim tegen Pieter Thissen. Bij winst zou Jasper eerste worden. Hij liet de kaas niet van het brood eten en won zoals het verwacht werd. Dat Wim uiteindelijk nog van Pieter verloor deed er niet zoveel meer toe. Jasper is nu eerste geworden met 7 punten voorsprong door 10 keer te winnen en 3 keer remise. Jasper won gedeeltelijk ook al het eerste competitiegedeelte samen met Wim en Theo Wijnhoven. Door dat resultaat is Jasper nu voor het eerst kampioen van PION geworden seizoen 2010 – 2011. Dit bewijst dat de jongere garde sterker aan het worden is, want de afgelopen jaren was het stuivertje wisseln om het kampioenschap tussen Theo, Wim of Jan Fleuren. Gedegradeerd is Ric van Nispen, Paul Nillessen, Jacques de Jong en Johan Smits. In de tweede groep won Dirk Arts het competitiegedeelte en mag volgend jaar zijn waarde in groep 1 laten zien. Daarnaast is ook gepromoveerd Aad van Wieringen, Henk Fleuren en Jan van Kessel.
Het jeugdseizoen is ook afgelopen. De finale was zoals de laatste jaren namelijk Tim Vriens en Rene Slaa. Maar nu kon Tim Vriens zijn zenuwen wel in bedwang houden. Nadat hij de eerste finalewedstrijd een gewonnen stand remise gaf vanwege tijdsnood, won hij gedecideerd de tweede finalewedstrijd. Daardoor is Tim Vriens voor het eerst jeugdkampioen geworden bij PION. In de troostfinale voor de derde plek won Bouke Kanaar van de nieuweling Olivier van Deinse.
Voor de diverse schaaktrainingen zijn er examens geweest. Tim Vriens haalde Stap 5 en Joey Thijssen en Olivier van Deinse behaalde Stap 2. Het schaakseizoen is nu afgelopen en begint weer eind Augustus begin September.