PION Groesbeek 60 jaar

PION Groesbeek 60 jaar   Foto's jubileum   Uitslagen speurtocht   Theo geridderd

Jubileumviering geslaagd
Een heel mooi weekend heeft de vereniging achter de rug. Het 60-jarig jubileum is niet ongemerkt voorbij gegaan.
Op vrijdagavond begon de jeugd met een simultaan tegen Wopke Veenstra, de clubkampioen van het vorig seizoen.
Daarna was er een informele, officiële opening van het jubileumweekend door de voorzitter. Een enorme verassing was er voor Theo die een Koninklijke onderscheiding kreeg voor zijn verdiensten voor de vereniging.
Daarna was er een lezing door John van de Wiel waar een inkijkje gegeven werd in de wereld van de schakers. De schaakfanaten kwamen ook aan bod na de pauze met leuke fragmenten uit partijen van en met wereldkampioenen.

Op zaterdag was er een speurtocht, op moderne leest geschoeid. Daar namen 10 teams van 4 tot 6 personen aan deel. Ze hadden de handen vol aan een scala van opdrachten en raadsels. Na afloop klaagde bijna iedereen over een gebrek aan tijd. Laat dat nou ook neet de bedoeling zijn gewest van de organisatie!!
’ s Avonds was er nog het feest voor leden. Daar was het hoogtepunt de benoeming van Henk Arts sr tot erelid van de vereniging. Een plekje waar de actieve oprichter van onze club alle recht op heeft en waarschijnlijk al veel eerder had moeten krijgen. Maar nu is die ‘dwaling’ van de vereniging recht getrokken.

Binnenkort meer over het jubileum.

Aanmelden voor het jubileum PION Groesbeek 60 jaar